Indonezijski otok Bali počet će primati putnike iz svih zemalja od 4. veljače 2022. , rekli su dužnosnici u ponedjeljak, više od tri mjeseca nakon što su objavili da je otvoren za odabrane nacionalnosti.

Iako je Bali službeno otvoren za posjetitelje iz Kine, Novog Zelanda i Japana, među ostalim, sredinom listopada , od tada nije bilo izravnih letova, rekao je ministar turizma Sandiaga Uno na brifingu.

Ponovno otvaranje uslijedilo je nakon sličnih najava Tajlanda i Filipina, koji su u prosincu stavili na čekanje izuzeće iz karantene zbog početne nesigurnosti u pogledu učinkovitosti cjepiva protiv Omicron varijante COVID-19.

Odluka je donesena unatoč stalnom porastu slučajeva COVID-19 u Indoneziji ovog mjeseca, unatoč tome što su epidemije stavljene pod kontrolu u drugoj polovici prošle godine. Zdravstvene vlasti su povećanje pripisale Omikronu.

Poznat po svom surfanju, hramovima, slapovima i noćnom životu, Bali je 2019. privukao 6,2 milijuna stranih posjetitelja, godinu prije pandemije, ali stroga ograničenja na granici uništila su turizam, koji je 54% njegova gospodarstva.

Singapore Airlines priopćio je u petak da će nastaviti letove za Bali iz Singapura počevši od 16. veljače.

Ministar Luhut Pandjaitan rekao je da će od 4. veljače međunarodni posjetitelji koji su cijepljeni protiv COVID-19 i dalje morati odraditi između pet i sedam dana karantene.

Izvor: Reuters

Podijeli: