Nova pravila koja stupaju na snagu 26. veljače i dalje zahtijevaju PCR testiranje za necijepljene putnike.

Kao dio niza promjena pravila diljem Ujedinjenih Arapskih Emirata, pravila PCR testa za potpuno cijepljene putnike koji stižu u UAE promijenila su se od 26. veljače.

Nacionalna uprava za hitne slučajeve, krizne situacije i katastrofe (NCEMA) objavila je da će potpuno cijepljeni putnici sada morati pokazati samo potvrdu o cjepivu zajedno s čitljivim QR kodom. 

Ako niste cijepljeni i putujete u UAE, morate pokazati negativan PCR test obavljen unutar 48 sati od polaska ili dokaz o oporavku od COVID-a zajedno s QR kodom koji ističe da ste se oporavili od COVID-19 unutar mjesec dana od datum putovanja.

Dubai je objavio da od subote, 26. veljače, cijepljeni putnici koji putuju u emirat više neće morati davati negativan PCR test napravljen 48 sati prije putovanja. Umjesto toga, od cijepljenih putnika morat će se samo predočiti odobreni certifikat o cijepljenju, zajedno s QR kodom.

Zahtjevi za PCR u Dubaiju ostat će na snazi ​​za necijepljene putnike, koji će morati dati negativan PCR test proveden unutar 48 sati od polaska leta.

Među ostalim najavljenim promjenama bile su izmjene pravila o maskama za lice . Nošenje maski na otvorenom sada je neobavezno u Abu Dhabiju, Dubaiju i diljem UAE, iako ostaje obvezno u zatvorenim javnim prostorima.

Ranije u četvrtak navečer (25. veljače) Dubai je također potvrdio da se restorani mogu vratiti na 100 posto kapacitet po prvi put od početka 2020. godine.

Izvor:

https://www.timeoutabudhabi.com/

Podijeli: