Maldivi

19.02-26.02.2022.

Nedavno sam se vratila s Maldiva pa evo nekoliko informacija ako vam zatreba.

Letjeli smo iz Istanbula preko Abu Dhabija do Malea, Etihad Airways kompanijom.

Za ulazak na Maldive je bio potreban PCR ne stariji od 96 h, a ujedno je i avio kompanija tražila test. Za ulazak i izlazak treba popunit health declaration https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/create

Smješteni smo bili na lokalnom otoku Maafushi. Buduci da je high season cijene smještaja su više, na privatnim otocima osobito. Prijevoz s aerodroma do Maafushija traje 40 min a cijena je 20$. Mi smo direkt rezervirali preko hotela.

Postoje dvije bikini plaže gdje se može kupati.

Cijene hrane su ok, 10-15$ cca. Alkohola na lokalnim otocima nema, a sokovi i kave su od 2-5$.

Situacija se mijenja iz dana u dan sto se tice posjeta drugih otoka i resorta. Posjetili smo susjedni otok Gulhi koji ima prekrasnu plažu i ono pravo maldivsko kristalno more. Cijena brodice 10$ po osobi.

Vodenih sportova ima bezbroj, svaki hotel ima agenciju i relativno iste cijene. Sve izlete smo bookirali tamo.

Posjetili smo Sun Siyam Resort. Cijena izleta je bila 150$ u sto je ukljucen prijevoz, rucak i ulaznica na privatni otok.

Trenutno je tamo jako vruce pa se treba zastititi od sunca koje prži na najjace.

Na povratku smo radili PCR za 50$ (hotel organizira). Ja sam uplatila njihovo Osiguranje koje pokriva karantenu u slucaju pozitivnog testa https://myallied.mv/

Maldivi su nestvarno lijepi, a u ovakvoj organizaciji i ne preskupi. Nocenja na privatnim otocima su trenutno jako skupa.

Martina

Slike i teskt: Martina Jakšić Rodiger – Instagram 

Ukoliko tražite putovanje na Maldive, možda vas zanima ova ponuda:

Podijeli: