Jeste li znali da ukoliko je vaš let bio odgođen, otkazan ili prebukiran u posljednje 3 godine, možda imate pravo na naknadu do 600 €? Da, dobro ste pročitali, do 600 eura!

EC 261/2004 je propis u pravu EU koji štiti putnike. Drži zračne prijevoznike financijski odgovornima kada zračni promet poprimi neočekivani zaokret, sve dok poremećaj nije uzrokovan nečim što je izvan kontrole zračne tvrtke. Govori o tome kakvu brigu putnici trebaju očekivati, te iznos odštete koje zrakoplovne kompanije moraju platiti između 250 i 600 eura i okolnosti kada bi putnici trebali dobiti gotovinu – odgođeni letovi preko 3 sata, otkazivanje letova manje od 14 dana u unaprijed, au slučajevima odbijenog ukrcaja .  Svi putnici koji polaze iz zračne luke EU-a obuhvaćeni su EC 261. U nekim okolnostima mogu biti obuhvaćeni i putnici koji lete u Europu s drugih svjetskih odredišta.

U mnogim situacijama, zračni prijevoznici će vam morati dodatno platiti kada otkažu ili samo odgode vaš let. Ne govore unaprijed jer vam ne žele platiti, ali vrijedi znati naša prava. Istraživanje pokazuje da čak 85% svih putnika u zračnom prometu nije upoznata svojim pravima — što znači da mnogi putnici propuštaju naknadu koju im duguju.

Međutim, mnogima s ovaj proces čini kompliciran stoga mogu svoj slučaj predati AirHelp-u koji će sve to učiniti umjesto vas za proviziju 25% iznosa kojeg bi dobili od aviokompanije koja vam mora isplatiti odštetu. U slučaju da ne dobiju, ne morate ništa platiti! Znači dajete svojih 25% samo ukoliko Airhelp dobije odštetu u vaše ime, ukoliko ne dobijete niste dužni ništa plaćati!

Kad možete dobiti/tražiti odštetu za otkazani ili odgođeni let?

  • Vaš let je unutar EU ili je polazio iz EU.
  • Vaš let je došao na destinaciju s zakašnjenjem više od 3h.
  • Propustili ste vezu zbog kašnjenja leta.
  • Vaša prtljaga je izgubljena ili oštećena.
  • Štrajk zrakoplovne tvrtke uzrokovao je vaše kašnjenje ili otkazivanje.

AirHelp provizija

AirHelpova provizija je oko 25% u većini slučajeva u EU. Može biti malo više za letove koji potječu izvan EU. 

Bez naknade ako ne dobijete svoju naknadu

Ono što je zaista odlične kod Airhelpa je da vam ništa ne naplaćuje ako se vaš zahtjev na kraju ne isplati. U suštini, nikada ih ne morate plaćati iz svog džepa.

Prije nego što podnesete zahtjev

Prije nego što podnesete zahtjev AirHelpu, evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir:

  • To može potrajati (očekujte od 6 mjeseci do 1 godine za plaćanje).
  • Morate dostaviti potpunu dokumentaciju (karta, plaćanje, identifikacijski podaci).

UKOLIKO STE I VI IMALI OTKAZAN, ODGOĐEN, PREBUKIRAN LET ILI IZGUBLJENU PRTLJAGU U ZADNJE 3 GODINE

OVDJE MOŽETE PREDATI ZAHTJEV ZA POVRAT NOVCA AIRHELPU

Osim toga, zračne tvrtke mogu vam dugovati naknadu za izgubljenu ili oštećenu prtljagu.

Alternative AirHelpu

Možete sami tražiti odštetu od zrakoplovne tvrtke, ali prolazak kroz AirHelp sigurno će biti lakši i možda će vam ipak donijeti više novca, čak i nakon njihovih naknada.

Budući da su specijalizirani za potraživanja zrakoplovnih prijevoznika, već znaju što im je činiti. Njihova je papirologija automatizirana i imaju pravni tim koji zna kako se pozabaviti stvarima za koje bi vam trebali sati za istraživanje.

Izravan kontakt s zrakoplovnom tvrtkom i dalje je opcija. Ako vam je već poznato kako vratiti sve što vam duguje za otkazani let, onda je bolje da to učinite sami. Iako, dobro znamo da je u interesu svake zrakoplovne kompanije da vam da što manje novca, stoga ukoliko niste sigurni u cijeli proces, uzmite u obzir da je Airhelp jako stručan po tom pitanju i da je u njihovom najboljem interesu da vam pribave što više novca. 

Podijeli: