Želiš li redovno na svoj email dobivati obavijesti o najboljim ponudama i prilikama za putovanja, pretplati se na naš besplatni newsletter – OVDJE

Također, zapratite nas na Facebooku i Instagramu kako vam apsolutno ništa ne bi promaklo 🙂

Ponuda uključuje
  • 7x noćenje u dvokrevetnoj sobi u 4* ili 5* hotelima za 1 osobu
  • Buffet doručak
  • Povratni charter let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb – Antalija za 1 osobu
  • Asistenciju u zračnim lukama Zagreb/Antalija
  • Prijevoze prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
  • Voditelja putovanja i lokalnog vodiča
  • Jamčevno osiguranje prema propisima
  • Ponuda se može iskoristiti za polazak: 5. 12. 2022 (nadoplata za polaske 3. 10. iznosi 1200 HRK, za polazak 10. 10. iznosi 1100 HRK, za polazak 17. 10. iznosi 950 HRK, za polazak 24. 10. iznosi 800 HRK, za polazak 31. 10. iznosi 700 HRK, za polazak 7. 11. iznosi 650 HRK, za polazak 14. 11. iznosi 500 HRK, za polazak 21. 11. iznosi 300 HRK, za polazak 28. 11. iznosi 200 HRK)

Kapadokija je ime za čudesno područje koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, povijesnih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i povijest ili u zoru poletjeti balonom iznad bajkovitog krajolika. Iskoristite našu izvanrednu ponudu i pođite s nama u nezaboravnu pustolovinu!

1. dan: Let za Antaliju: Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka. Večera i noćenje.

2. dan: ANTALIJA – KONYA – KAPADOKIJA: Nakon doručka krećemo prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji.  Noćenje na području Kapadokije.

3. dan: MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA: Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama i naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno – isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane. Nakon doručka, u jutarnjim satima vožnja i foto-stanke kroz scene ovog nestvarnog i bajkovitog okruženja. U drugoj polovici dana možete se pridružiti fakultativnom izletu.

4. dan: GÖREME: Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha ili Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel, noćenje.

5. dan: KAPADOKIJA -SULTANHANI – ANTALIJA: Nakon doručka napuštamo Kapadokiju i krećemo u smjeru stanice za karavane Sultanhani iz vremena Seldžuka (razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, na čijem području ćete boraviti posljednja tri dana putovanja.

6. dan: ANTALIJA ˗ VODOPAD KARPUZKALDIRAN: Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Noćenje.

7. dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET: Doručak. Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu.

8. dan: POVRATNI LET: Doručak. U skladu s vremenom charter leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let.

ISPOD SLIKA LINK NA REZERVACIJU OVOG PUTOVANJA I SVE DODATNE INFORMACIJE OKO PUTOVANJA.

OVO PUTOVANJE MOŽETE REZERVIRATI OVDJE:

KAPADOKIJA – 8 DANA – rezervacija putovanja

Podijeli: