Svi koji vole putovati vole i lijep i ugodan smještaj po mogućnosti po najboljoj cijeni, zar ne? S obzirom da i sami često putujemo, jako često se iznenadimo razlikama u cijeni smještaja, tako da ćemo vam pokazati trik kako ćete pronaći najjeftiniji hotel ili apartman.

Dakle, kad pronadjete neki hotel ili smještaj koji vam se sviđa preko neke platforme (booking, agoda,  hotels, expedia, itd) nemojte odmah bukirati već napravite sljedeće.

Odite na Skyscanner i upišite taj isti hotel na iste datume koji vam trebaju i on će vam pretražiti sve platforme za iznajmljivanje izbaciti ih poredane od najeftnije cijene!

Na ovaj način ćete napraviti velike uštede. Osim primjera u slikama ispod koliko velike mogu biti razlike na 7 dana u cijeni (čak 351eur za isti hotel na 7 dana!), dodali smo i slike smještaja koji smo uzeli prilikom našeg putovanja na Tenerife. Naša ušteda je bila 135€ na 5 noćenja!!!

Kako je to moguće? Jednostavno je! Neke stranice uzimaju manje marže, a neki čak, vjerovali ili ne, ne uzimaju nikakvu maržu, već se financiraju na drugi način, a rezultat toga je puno jeftiniji smještaj koji vam mogu ponuditi.

Odmah da napomenemo da je ova Skyscanner 100% provjerena i sigurna jer se radi najpopularnijoj stranici u svijetu putovanja (mjesečno preko nje bukira 100 milijuna putnika!), tako da bez ikakvog straha možete rezervirati preko nje i ugrabiti najbolju cijenu.

Napomena kako izvući najbolje cijene. Kad upišete u Skyscanner destinaciju /grad za koji vam treba smještaj, datume i broj osoba i kliknete pretraga, on će vam izlistati sve smještaje, ali vi tad kliknite da vam ih sortira od najeftinijeg (opcija low to high ako je na engleskom), tad ćete vidjeti ogroman broj smještaj koji su jako povoljni! Također ako želite samo hotele, u filteru klik na hotel ili s doručkom, u filteru klik da vam sortira, itd.

PRIMJERI I RAZLIKE U CIJENI

Većina ljudi koristi booking.com jer je najpopularniji, međutim, često je nažalost i najskuplji. Svakako to ne znači da ga ne treba povremeno provjeriti i usporediti cijene, ali nama je u većini slučajeva bio skuplji od ostalih. Napravili smo usporedba dva nasumično odabrana hotela. Jedan u Dubaiju, a drugi u Istanbulu (datumi 08.-15.03.2023.) pa vidite razlike u cijenama na 7 noćenja.

DUBAI – Hotel Al Jawhra Garden
Skyscanner – 429 eura za 7 noćenja
Booking – 623 eura – 7 noćenja, isti hotel, ista soba!!!

Kod Hotela u Istanbulu razlika u ovom slučaju je još drastičnija, čak 315 eura za isti hotel na 7 dana s doručkom i opcijom otkazivanja!!!

ISTANBUL – KATELYA HOTEL
Skyscanner – 350 eura 7 noćenja
Booking – 711 eura 7 noćenja, sve potpuno isto!!!

Naš primjer – smještaj na Tenerifima

Podijeli: