Želiš li redovno na svoj email dobivati obavijesti o najboljim ponudama i prilikama za putovanja, pretplati se na naš besplatni newsletter – OVDJE

Također, zapratite nas na Facebooku i Instagramu kako vam apsolutno ništa ne bi promaklo 🙂

Pitanje koje često dobijemo u inbox ili na mail je – kako kupiti samostalno avio karte, a da nešto krivo ne kliknemo?! Upravo iz tog razloga smo napravili vodič za kupovinu korak po korak, tako da će vam proces kupovine avio karata biti vrlo jednostavan 🙂 Svemu su dodali i infogarfiku kako bi cijeli proces bio još jednostvaniji!

No, idemo redom. Odabrali smo za primjer let iz Zagreba za Krf na datum 09.08.-16.08.2022. Kad kliknete na link iz naših objava prvo što vidite je ovo. Tu klikate na select kako bi vam otvorio opcije koje sve imate za kupnju avio karte. Jedna napomena, ukoliko je više putnika u pitanju, kliknite na 1 adult (nalazi se odmah ispod Zagreb(ZAG) – Corfu (CFU) i dodajte koliki broj putnika je u pitanju, odnosno djece kako bi mogli odmah kupiti avio karte za svih, a ne pojedinačno. Ok, nakon što smo odabrali broj putnika i kliknuli select, idemo na sljedeće.

Otvara nam se ponuda posrednika/agencija koji nude svoje cijene avio karata, kao i opcija direktne kupnje preko ryanaira. U čemu je razlika, postavlja se logično pitanje? Ukoliko ne bude otkazivanje leta, generalno skoro nikakva. Uredno dobijete potvrdu na mail da ste kupili avio karte i sve je apsolutno legitimno. Međutim ukoliko dođe do otkazivanja leta, problem nastaje s povratom novca kojeg se nekad čeka od tih agencija i preko godinu dana i neke od njih imaju jako loš support/podršku tako da je nekad komunikacija s njima dosta otežana. S druge strane, kad kupite avio karte direktno od avio kompanije s kojom putujete, takvih problema nećete imati, ili vam se odmah novac vrati ili dobijete vaučer/kredit za sljedeće putovanje.

Na slici ispod smo zaokružili agencije koje nude jeftinije avio karte i cijena ukoliko se odlučite na kupovinu preko aviokompanije direktno (ryanair u ovom slučaju).

Mi ćemo u nastavku odabrati kupnju direktno preko ryanaira kroz skyscanner. Odaberite economy (cijena je skočila za 5 eura jer smo nastavili sljedeći radni dan).

Nakon unosa podataka o vama, nude vam se dodatne opcije ukoliko želite, ukoliko ne, samo preskočite.

Prtljaga (Ruksak dimenzija 40 x 20 x 25 cm je uključen u cijenu avio karte). Ukoliko želite dodatnu prtljagu, ispod opcije. Isto tako za sjedala, ukoliko ne želite platiti i odabrati, smjestit će vas oni negdje bez dodatnih troškova. Ukoliko putujete 2+ putnika, mogu vas razdvojiti.

I zadnji korak, podatci i kartici i plaćanje. Kad upišete sve podatke, stisnite done i to je to! Povrda o kupovini avio karte doći će vam na mail. Preostaje vam samo još par dana prije leta napraviti check in online (vrlo je jednostavno – upišite u google online check in ryanair ili s kim već putujete i tamo ćete upisati broj leta iz emaila i ime i prezime) i nakon toga isprintate boarding pass ili ga downloadate na mobitel i pravac aerodrom na dan leta! Boarding pass i dokumenti za putovanje je sve što će vas tražiti na aerodromu. Kad dodjete na aerodrom, nadjite na ploči raspored letova i vidite koji ste gate i zaputite se tamo. Putem prema gateu ćete proći kroz sigurnosnu provjeru i to je to, idete na ukrcaj!

Podijeli: