Želiš li redovno na svoj email dobivati obavijesti o najboljim ponudama i prilikama za putovanja, pretplati se na naš besplatni newsletter – OVDJE Također, zapratite nas na Facebooku i Instagramu kako bi imali odmah uvid u najnovije ponude 🙂

Jako puno pitanja svakodnevno dobijemo u inbox sa pitanjem kako rezervirati ove odlične ponude, stoga smo odlučili napraviti vodič i korak po korak objasniti cijeli proces od početka do kraja 🙂

KAKO REZERVIRATI – KORAK PO KORAK

Prvo odaberite datum avionske karte s polaskom iz grada polaska koji vam odgovara i kliknite na njega. Link vas vodi na Skyscanner gdje zatim kupite avionsku kartu. Trebate pomoć s kupovinom avio karte? Kliknite → Ovdje i pronaći ćete opisan cijeli proces korak po korak 🙂

Nakon što ste kupili avio kartu, vratite opet nazad i kliknete na hotel ispod koje uvijek stavimo ispod datuma avio karata i odaberete datum za koji ste kupili avio karte i rezervirate/kupite hotel na te datume. U procesu rezervacije hotela vas traži samo najosnovnije podatke (ime, prezime, broj putnika, koju sobu želite itd) i na kraju platite karticom, a kod nekih možete platiti priliko dolaska.

Jedino na što obratite pažnju prilikom rezervacije smještaja da li uzeti opciju s opcijom otkazivanja (skuplja opcija) ili jeftiniju opciju bez mogućnosti otkazivanja. To je zaista na vama da odaberete što vam više odgovara. Što se tiče transfera do smještaja, velik broj smještaja nudi tu uslugu i možete im se javiti nakon rezervacije i pitati za cijenu usluge transfera. Također će vam u slučaju da nemaju tu uslugu, dati najbolju informaciju kako je najednostavnije i najeftinije doći do njih.

Ukoliko nekim slučajem hotel više nije dostupan na te datume, imate ispod dodatnih 6 linkova za smještaj na kojima opet upišete odredište i datum za koji je kupljena avio karta, otvorit će vam se velik broj smještaja. Kliknite da vam se sortiraju od najeftinijeg i zatim odaberete koji vam se najviše sviđa i rezervirate, Proces je zapravo vrlo jednostavan 🙂

Nakon što ste kupili avio kartu i rezervirali smještaj, 48h prije leta napravite online check in. To je posao od 2 min i sve što je potrebno je da upišite u google aviokompaniju s kojom letite i online check in, npr. ako letite Ryanairom, upišete Ryanair online check i kliknete na prvo što se otvori. Zatim ćete tu upisati ime i prezime putnika, putnu ispravu (obavezno je ponijeti sobom na aerodrom) i pojavit će vam se boarding pass s QR kodom koji ćete isprintati na papir ili skinuti na mobitel i to je to!

S boarding passom idete pravac na aerodrom! Boarding pass možete napraviti i na aerodromu, ali će vam to naplatiti (npr. Ryanair oko 50 eura), dok je online potpuno besplatno!! Kako izgleda boarding pass? Evo slika:

DOLAZAK NA AERODROM

Nakon što dođete na aerodrom (najbolje nekih 2h prije leta), odite do informativne ploče sa svim letovima (nalaze se zaista po cijelom aerodromu tako da ih je nemoguće promašiti) i potražite svoj let. Broj leta će vam pisati na boarding passu i nakon što ga pronađete na info ploči, pogledajte koji ste gate (mjesto ukrcaja u avion). Ukoliko imate samo ručnu prtljagu koju nosite sobom u avion i boarding pass u rukama, možete se odmah zaputite prema svom gate-u. U slučaju da uz ručnu imate i check in prtljagu, potrebno je otići do pulta aviokompanije kojom letite i predati je tamo pa se tek onda zaputiti prema gate-u.

Gate-ovi idu abecedom i počinju od A (četo bude ih više zajedno, npr. A,B,C,D, ali vi pratite svoje slovo jer npr kad prođete A i B, pisat će samo C,D i nastavljate prema svojim D vratima). Recimo na primjer da je vaš ukrcaj u avion na D48, samo pratite strelicu za D i kad dođete do D krenut će brojevi i lako će vam biti pronaći D48. Kad dođete na D48, to je mjesto vašeg ukrcaja u avion. Sjednete i čekate da krene ukrcaj i uzbuđenje može početi 🙂 Također će tu biti stjuardese pa ih možete pitati da budete sigurni da li ste došli na točan gate.

Napomena: Na putu dok idete prema svom gate-u(mjestu ukrcaja) proći ćete sigurnosnu provjeru. Tekućine moraju biti do maksimalno 100 ml i odvojene u jednu prozirnu vrećicu kako bi vidio security check. Znači kod pakiranja samo nosite stvari do 100 ml(pasta za zube, gelovi, kreme itd). Imate u raznim drogerijama kupiti sve to do 100 ml baš za ove slučajeve. Također ukoliko imate neke sokove ili vodu, popijte prije dolaska na security check jer će vam biti oduzeto. Slike informativne ploče i gateova ispod↓

NAJBOLJE CIJENE SMJEŠTAJA POTRAŽI OVDJE:

OVDJE

OVDJE

OVDJE

OVDJE

OVDJE

OVDJE

RENT A CAR:

UKOLIKO TREBATE RENT A CAR, POTRAŽITE OVDJE

VAŽNO:

Ukoliko cijena više nije ista moguće je da je avio prijevoznik promijenio cijenu s obzirom jer kako približava datum putovanja cijene rastu, odnosno jeftinije promo karte su se rasprodale, a također i hotel može rasprodati smještaj po ovoj cijeni. U tom slučaju nas kontaktirajte nas kako bi vam mogli proslijediti novu ponudu.

Ukoliko trebate individualnu ponudu za destinaciju po vašem izboru na datume koji vam odgovaraju s polaskom iz Hrvatske, BIH, Srbije, Austrije, Italije, Slovenije, Njemačke ili Mađarske, ispunite ispod zahtjev za ponudom. Garantiramo vam pronalazak daleko najbolje cijene i ponude na tržištu!

OVDJE MOŽETE ZATRAŽITI PONUDU

Podijeli: