Putovanje avionom s djecom može biti izazovno, ali i nevjerojatno uzbudljivo iskustvo. Bez obzira jeste li obitelj koja putuje na odmor ili putujete poslovno, dobra priprema i pravilan plan mogu vam pomoći da putovanje protekne glatko i bez stresa. U ovom članku pružit ćemo vam korisne savjete i trikove kako biste uživali u putovanju avionom s djecom, istovremeno osiguravajući njihovu sigurnost i udobnost.

  • Odabir prikladnih letova i sjedala: Pri planiranju putovanja avionom s djecom, odaberite letove koji su u skladu s njihovim dnevnim ritmovima. Pokušajte pronaći letove koji su tijekom djetetovog uobičajenog razdoblja spavanja kako biste smanjili rizik od nemirnih i razdražljivih mališana. Također, prilikom rezervacije, odaberite sjedala blizu prolaza za jednostavniji pristup toaletima i bržu prohodnost.
  • Priprema djeteta prije putovanja: Razgovarajte s djetetom o putovanju avionom kako biste ih pripremili na što mogu očekivati. Objasnite im postupak sigurnosnih kontrola i objasnite im zašto je važno poštovati pravila. Također, zajedno s djetetom pakirajte ručnu prtljagu i dopustite im da ponesu svoje omiljene igračke ili knjige kako bi se osjećali ugodno tijekom leta.
  • Organizacija zabave za vrijeme leta: Dugotrajni letovi mogu biti dosadni za djecu, stoga je važno osigurati im dovoljno zabave. Napunite ručnu prtljagu s aktivnostima koje ih zanimaju, poput bojanja knjiga, slagalica ili elektroničkih uređaja s njihovim omiljenim crtićima ili igricama. Također, provjerite ima li avion zabavni sustav s dječjim sadržajem kako biste mogli iskoristiti tu mogućnost.
  • Snabdijevanje hranom i napicima: Ne zaboravite ponijeti zdrave grickalice i vodu za svoju djecu tijekom putovanja. Avionska hrana možda neće uvijek odgovarati njihovim preferencijama ili prehrambenim potrebama, stoga je bolje biti pripremljen. Osim toga, sisanje bočice ili žvakaća guma može pomoći u ublažavanju pritiska u ušima tijekom polijetanja i slijetanja.
  • Sigurnost i pratnja: Sigurnost je uvijek najvažnija. Prije puta provjerite je li sjedalo djeteta pravilno pričvršćeno i imate li sve potrebne dokumente. Uvijek imajte na umu da djeca mlađa od određene dobi moraju putovati s odraslom osobom. Također, postavite pravila i očekivanja prije puta kako biste osigurali da se vaša djeca pridržavaju uputa i budu sigurna tijekom putovanja.

Zaključak: Putovanje avionom s djecom može biti izazovno, ali uz pravilnu pripremu i organizaciju, može biti izuzetno ugodno iskustvo. Odabirom prikladnih letova i sjedala, pripremom djeteta, organizacijom zabave, pravilnom snabdijevanjem hranom i napicima te pažljivim osiguranjem sigurnosti, možete osigurati nezaboravno putovanje za cijelu obitelj. Uživajte u avanturi i stvarajte trajne uspomene s djecom dok istražujete nove destinacije diljem svijeta. Sretan put!

NAJBLJE CIJENE AVIO KARATA

Najbolje cijene avio karata iz svog grada/države ćete pronaći OVDJE. Mi smo tu izvukli najbolje cijene i tu kliknite na link iz države koje putujete.

TRANSFERI, ONLINE KARTE ZA TURISTIČKE ZNAMENITOSTI, VODIČI

SVE MOŽETE OVDJE KUPITI

JEFTINI PARKING BLIZU AERODROMA:

OVDJE

Podijeli: