Niskobudžetne aviokompanije, koje nude jeftine karte za sitniš, postale popularne diljem svijeta jer vam omogućuju jeftinija putovanja i češća putovanja, ali kako uspijevaju zadržati tako niske cijene?

Kako je moguće da avio karta košta manje nego vožnja automobilom, a u nekim zemljama čak i manje nego vožnja vlakom?

Evo glavnih razloga kako niskotarifne avio kompanije štede novac.

Minimalizam
Prva tajna niskobudžetnih aviokompanija je minimalizam. Sve je vrlo jednostavno: eliminiraju sve nepotrebno, uklanjaju velika sjedala poslovne klase, smanjuju razmak između sjedala u ekonomskoj klasi i ne pružaju besplatnu hranu i piće.

Također, omogućuju online prijavu za let, a naplaćuju dodatnu naknadu za prijavu na aerodromu. Osim toga, prtljaga obično nije uključena u cijenu karte, dopušta se samo mali ruksak kao ručna prtljaga i još mnogo toga. Sve to omogućuje značajne uštede u troškovima zračnog prijevoza.

Manji avioni
Niskobudžetne aviokompanije također štede na avionima. Obično kupuju određeni broj identičnih manjih aviona. Kupovina istih modela aviona olakšava pronalaženje rezervnih dijelova ako se neki avion pokvari, što dodatno štedi novac. Ti avioni su manji jer je to jeftinije – troše manje goriva, imaju manje prtljažnog prostora i manje gorivne spremnike.

Sjedala u tim avionima također imaju vrlo malo prostora između njih kako bi se optimizirao raspoloživi prostor. Stavljanje stotina sjedala u mali avion također je uobičajena praksa.

Udaljeni aerodromi
Još jedna tajna kako niskobudžetne aviokompanije štede novac i omogućuju jeftine karte su udaljeni aerodromi koje koriste za letove. Mnogi od tih aerodroma su mali, ponekad i vojni aerodromi udaljeni desetke kilometara od najbližeg grada. Mnogi od tih aerodroma su postali popularni i razvili se upravo zahvaljujući niskobudžetnim aviokompanijama koje obavljaju mnogo letova koje ljudi često rezerviraju zbog niskih cijena.

Ušteda na osoblju
Niskobudžetne aviokompanije ne samo da koriste popularnost za zapošljavanje radnika po nižim plaćama nego što je uobičajeno. Radnik će biti sretan što radi u velikoj i poznatoj tvrtki, iako će se kasnije ispostaviti da su plaće tamo prilično niske. Mnoge niskobudžetne aviokompanije pokušavaju zadržati plaće svojih zaposlenika u tajnosti jer nemaju čime se pohvaliti. One su mnogo niže od prosjeka u industriji.

Osim toga, ove aviokompanije štede na broju zaposlenika, optimizirajući raspored, zbog čega stjuardese i piloti ne mogu napustiti avion između tri leta koja se održavaju jedan za drugim.

Sve je online
Niskobudžetne aviokompanije koriste prednosti modernih tehnologija obavljajući mnoge operacije online, što im također omogućuje uštedu na zaposlenicima. Online prijava za let, prodaja online karata i mnogo više. Ako putnici imaju pitanja, mogu nazvati pozivni centar aviokompanije koji se nalazi u zemlji s jeftinom radnom snagom.

Želite više – sve plaćate dodatno
Još jedna tajna niskobudžetnih aviokompanija je da mogu pružiti dodatne usluge, ali uz dodatnu naknadu. Ako želite imati više prtljage – platite, želite se prijaviti na let malo ranije – platite, želite imati jelo u zraku – platite, ne želite čekati u redu pri ukrcavanju – platite. Također možete unajmiti automobil, kupiti putno osiguranje i naručiti mnogo toga koristeći posredničke usluge niskobudžetnih aviokompanija.

Rezime – ovo su najvažnije tajne niskobudžetnih aviokompanija koje se koriste kako bi cijene karata bile tako jeftine. Možda se čini da mi se ne sviđaju načini na koje to rade, ali zahvaljući njima putovanja su zaista postala dostupna svima, bez obzira na budžet s kojim raspolažete.

NAJEFTINIJE AVIO KARTE IZ SVIH GRADOVA PRONAĆI ĆETE OVDJE:

NAJBOLJE CIJENE SMJEŠTAJA PRONAĆI ĆETE OVDJE:

TRANSFERI, ONLINE KARTE ZA TURISTIČKE ZNAMENITOSTI, VODIČI

RENT A CAR:

UKOLIKO TREBATE RENT A CAR, POTRAŽITE OVDJE

VAŽNO:

Ukoliko cijena više nije ista moguće je da je avio prijevoznik promijenio cijenu s obzirom jer kako približava datum putovanja cijene rastu, odnosno jeftinije promo karte su se rasprodale, a također i hotel može rasprodati smještaj po ovoj cijeni. U tom slučaju nas kontaktirajte nas kako bi vam mogli proslijediti novu ponudu.

Ukoliko trebate individualnu ponudu za destinaciju po vašem izboru na datume koji vam odgovaraju s polaskom iz Hrvatske, BIH, Srbije, Austrije, Italije, Slovenije, Njemačke ili Mađarske, ispunite ispod zahtjev za ponudom. Garantiramo vam pronalazak daleko najbolje cijene i ponude na tržištu!

OVDJE MOŽETE ZATRAŽITI PONUDU

Podijeli: