Tajland od veljače nastavlja sa svojim turističkim planom Test-and-Go. To znači da potpuno cijepljeni posjetitelji mogu zaobići sedmodnevnu karantenu i otputovati u bilo koji dio Tajlanda, pod uvjetom da prvi i peti dan posjete pokažu negativan test na COVID-19.

Kako funkcionira Test and Go?

Test-and-Go ulazak bez karantene zahtijeva potpuno cijepljenje i osiguranje od korone u iznosu od najmanje 50.000 USD. Osim toga, potrebno je predočiti dokaz o negativnom PCR testu prije dolaska na Tajland.

Prilikom dolaska potrebno je prvu i petu noć provesti u karanteni hotela na Tajlandu koji je odobrila vlada dok čekaju svoje rezultate (SHA hoteli). Nakon negativnog rezultata možete se slobodno kretati i putovati po Tajlandu.

Putnici koji nisu cijepljeni – pravila ulaska

Turisti koji nisu cijepljeni moraju u karantenu. Prije polaska se moraju prijaviti za thailand pass, atakožer moraju imati negativan test na COVID-19 ne stariji od 72 sata prije odlaska na putovanje. Osim toga potrebno je imati policu osiguranja s pokrićem od najmanje 50.000 USD odnosno uplatiti smjeđtaj prije dolaska u Taland u nekom od SHA hotela. U karanteni je potrebno provesti 10 dana i za to vrijeme napraviti 3 PCR testa. Nakon 10 dana karantene, možete slobodno putovati po Tajlandu bez ikakvih ograničenja.

Podijeli: