S obzirom da veliki broj niskotarifnih avio kompanija leti iz Beča, ovaj grad je postao jedan izrazito atraktivan za sve ljubitelje ultra jeftinih avio karata (jeftine avio karte iz Beča pogledaj OVDJE). Često imamo i u našim objavama odlične prilike za putovanja iz Beča pa evo načina kako da iskoristite ove prilike uz najbolju cijenu parkinga uz aerodrom.

Mi smo nekoliko puta letjeli iz Beča i koristili ovaj parking. Ono što je odlična stvar ovog parkinga je što vrlo jednostavno možete doći u par minuta na aerodrom!

Gdje parkirati auto u blizini aerodroma?

Ukoliko se odlučite na prijevoz automobilom, evo načina kako auto parkirati blizu aerodroma za 5-6 eura po danu. Parking je osiguran nadzornim kamerama i mi smo ga koristili nekoliko puta i sve je prošlo bez ikakvih problema. Rezervirati parking na datume kad vam je let polaska i povratka možete  OVDJE

Ulaz na parking ovako izgleda

Napomena: obavezno unaprijed rezervirati! Nakon potvrde rezervacije primit ćete voucher za rezervaciju koji sadrži adresu i telefonski broj parkirališta, zajedno sa svim relevantnim uputama i uputama.

Transfer s parkinga do aerodroma

Odmah u blizini parkinga se nalazi vlak koji polazi svakih 15-30 min i vozi vas direktno na aerodrom, a vožnja traje 5-10 min.

Nakon što ste parkirali svoje vozilo na parkiralištu, potrebno je napustiti parkiralište kroz glavnu ulaz ili mali sporedni izlaz, zatim ići desno i pratiti osvijetljeni nogostup prema uličnom podvožnjaku. Prođite kroz podvožnjak, skrenite desno i na stanici ste Schwechat.

Tamo možete kupiti kartu za prigradski vlak na automatu ili prije toga putem online rezervacije ( https://www.oebb.at ).
Možete uzeti bilo koji vlak prema zračnoj luci Beč (ovi vlakovi imaju mali simbol aviona). Za samo 6 minuta vožnje stižete izravno do Međunarodne zračne luke Beč. Samo se trebate popeti pokretnim stepenicama i već ste u prostoru za prijavu.

Povratak na parkiralište iz zračne luke:

U zračnoj luci Beč jednostavno slijedite putokaze do željezničkog perona. Ovdje možete ponovno kupiti karte za prigradski vlak izravno na automatu, na šalteru OEBB-a ili već prije toga putem online rezervacije ( https://www.oebb.at ).

Prilikom odabira odredišta na automatu morate unijeti “Bahnhof Schwechat”. Pazite da ne uđete u “CAT” (Gradski vlak za zračnu luku) – on vas vodi direktno u centar grada bez zaustavljanja. Aktualne veze prigradskih vlakova možete pronaći na monitorima na kolodvoru.
Kada stignete u Schwechat, izađite iz vlaka na stražnjem kraju. Kada izađete sa željezničke stanice morate skrenuti lijevo, proći ispod podvožnjaka i hodati pločnikom dok se ne vratite na parkiralište za samo nekoliko minuta.

Druga opcija je Uber ili Bolt, prijevoz do aerodroma je od 15-20 eura.

Alternativa ukoliko putujete drugim prijevozni sredstvima

Do Beča možete autobusom, vlakom ili vlastitim vozilom. Ukoliko idete vlakom ili autobusom karte možete kupiti OVDJE.

Podijeli: