Kada je u pitanju odabir sjedala u avionu, postoji nekoliko trikova za uštedu novca koji bi vas mogli iznenaditi. Veliki broj putnika ne zna da sjedala nisu obavezna prilikom kupnje avio karte, te smo vam odlučili u par kratkih koraka pokazati način kako ih dobiti besplatno.

Kupnja Avio Karte – Select Seats Later i Continue Without a Seat

Prilikom rezervacije avio karte, doći ćete do dijela gdje je odabir sjedala i tu ćete birati “Select Seats Later” i “Continue Without a Seat.” (slika ispod). Odabravši ovu opciju, ne morate birati sjedala, što je besplatno, a aviokompanija će vam sjedala dodijeliti prilikom procesa prijave na let (check-in).

Check-in Online – Važno Zašto i Kako

Druga pogreška koju mnogi putnici čine je plaćanje sjedala prilikom online prijave na let (check-in). Međutim, važno je znati da vam aviokompanija neće dopustiti da obavite online prijavu ako ne platite sjedala, ali ova pravila vrijede samo do 24 sata prije polaska.

Ako želite izbjeći troškove sjedala, izvrsna taktika je obaviti online prijavu od 24 do 2 sata prije polaska leta. Nakon završetka postupka check ina online, aviokompanija će vam automatski dodijeliti besplatno sjedalo, čiji će broj biti naveden na vašoj karti za ukrcavanje (boarding pass). Također, ukoliko ima praznih mjesta kad svi uđu u avion, možete se slobodno premjestiti.

Napomena: Ova strategija vrijedi za putnike koji žele izbjeći dodatne troškove za sjedala. Putnici koji žele odabrati specifična sjedala moraju platiti odgovarajuće naknade za to.

Korištenjem ovih trikova, možete uštedjeti na kupnji sjedala u avionu i uživati u ugodnom letu bez nepotrebnih troškova. Sada kada znate kako izbjeći te dodatne izdatke, vaše putovanje će biti još ekonomičnije.

JEFTINE AVIO KARTE IZ SVIH GRADOVA I DRŽAVA PRONAĆI ĆETE OVDJE

NAJEFTINIJI SMJEŠTAJ ĆETE PRONAĆI OVDJE

TRANSFERI, ONLINE KARTE ZA TURISTIČKE ZNAMENITOSTI, VODIČI

SVE MOŽETE OVDJE KUPITI

RENT A CAR:

UKOLIKO TREBATE RENT A CAR, POTRAŽITE OVDJE

Ukoliko niste, možete se pretplatiti na naš besplatni newsletter OVDJE

Podijeli: